Struktura na torcie, czy inaczej faktura – to po prostu różnego rodzaju wykończenie powierzchni tortu. Struktury możemy wykonać używając przeróżnych mediów: ganache czekoladowego, kremu maślanego, papieru waflowego, cukrowego, posypek, szablonów i tak dalej.
Struktura na torcie to doskonały sposób na minimalistyczne wykończenie i często może być jedyną użytą dekoracją. Torty ozdobione w ten sposób są nowoczesne i przyciągają uwagę. Struktura nie wymaga nawet urozmaicenia kolorystycznego – w wersji monochromatycznej wygląda równie pociągająco.
Nasza wspaniała ekspertka od czekolady, Bożena Furdal przygotowała tutorial jak zrobić ciekawą strukturę przy użyciu ganache. Jak zawsze u Bożeny możemy liczyć na jasne, klarowne szkolenie i świetne zdjęcia. Pokazaną technikę można zastosować także w pracy z kremem maślanym.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!