Szukaj
Buciki z masy cukrowej

Buciki z masy cukrowej

Buciki z masy cukrowej są słodkie nie tylko w smaku. We mnie widok takich maleńkich bucików zawsze budzi wzruszenie. Jak błyskawica wracają wspomnienia moich maleńkich córek i ich mikroskopijnych stópek <3 Chyba nic nie oddaje tak kruchości niemowlęcia, jak takie mini butki, jak ze skrzata zdjęte.

Słodkie buciki przydadzą się do ozdobienia tortu na baby shower, gratulacyjnego na narodziny dziecka, na pierwszy roczek czy nawet na chrzest. Odpowiednia gra kolorami może je zmienić w butki dziewczęce, chłopięce, albo w barwy narodowe, czy klubowe – w zależności od fantazji i upodobań – oczywiście rodziców, nie bobasa!

Beata Mielcarek
Beata Mielcarek

O autorze

Beata zaczęła swoja przygodę z dekoracją tortów w stylu angielskim w 2014 roku. Na początku traktowała to jako hobby i sposób na relax. Od tamtej pory wciąż doskonali swoje umiejętności a hobby przerodziło się w pasję i sposób na życie. Zdobyła już liczne nagrody na konkursach dekoracji tortów – między innymi złoty medal w kategorii tortów ślubnych i brązowy w kategorii kwiatów cukrowych i Best in Class na Cork Sugarcraft Show, w Irlandii a także złoty, srebrny i brązowy medal na konkursie Cake International w Anglii. Aktywnie bierze udział w konkursach dekoracji tortów w Wielkiej Brytanii i Irlandii a jej prace i tutoriale publikowane są w branżowych magazynach. Preferuje prace “z wolnej ręki” gdzie może dać upust swojej wyobraźni. Od tego roku jest również ambasadorem marki By Bora Sugar Paste.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Masa cukrowa

Barwniki spożywcze

Pozostałe

  • masa do figurek, n.p.: Saracino, lub masa cukrowa do powlekania tortów z dodatkiem tylozy (CMC)
  • barwnik w żelu: niebieski
  • pyłki: niebieski
  • woda
Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Jak zrobić buciki z masy cukrowej

Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-1
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-2
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-3
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-4
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-5
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-6
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-7
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-8
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-9
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-10
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-11
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-12
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-13
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-14
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-15
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-16
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-17
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-18
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-19
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-20
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-21
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-22
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-23
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-24
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-25
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-26
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-27
Akademia_Tortu-Beata-Mielcarek-Buciki-z-masy-cukrowej-28

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Która masa cukrowa jest najlepsza
Która masa cukrowa jest najlepsza?
Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem

Przypnij na pinterest

Buciki z masy cukrowej

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Buciki z masy cukrowej

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe