Szukaj

smak

Jeżynowy

Jeżyny mają smak ogrodu u schyłku lata. Nagrzany słońcem, słodki ale z wyraźną kwaśną nutą, świetnie kontrastuje z delikatnymi kremami i akcentuje smaki tortu. Smak jeżynowy nie jest często spotykany w połączeniach, za to możemy go szczerze polecić, zwłaszcza gdy potrzebujecie czegoś z charakterem. Jeżyny świetnie się mrożą i przechowują, można je wykorzystać także do przygotowania frużeliny. Są idealnym uzupełnieniem mieszanki tak zwanej leśnej, w której przełamują słodycz truskawek i borówek. Jeżyny to bogate źródło witamin C i K oraz błonnika a ich intensywny kolor wspaniale zabarwia kremy i musy.

Przepisy

Mus owocowy
Mus owocowy
Żelka jeżynowo borówkowa
Żelka jeżynowo borówkowa
Mus z jeżyn
Mus z jeżyn

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Jeżynowy

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina