
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Jeżyny mają smak ogrodu u schyłku lata. Nagrzany słońcem, słodki ale z wyraźną kwaśną nutą, świetnie kontrastuje z delikatnymi kremami i akcentuje smaki tortu. Smak jeżynowy nie jest często spotykany w połączeniach, za to możemy go szczerze polecić, zwłaszcza gdy potrzebujecie czegoś z charakterem. Jeżyny świetnie się mrożą i przechowują, można je wykorzystać także do przygotowania frużeliny. Są idealnym uzupełnieniem mieszanki tak zwanej leśnej, w której przełamują słodycz truskawek i borówek. Jeżyny to bogate źródło witamin C i K oraz błonnika a ich intensywny kolor wspaniale zabarwia kremy i musy.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dołącz do nas już dzisiaj!