Babeczki z Marshmallow, pyszne, pachnące i urocze, mogą zostać hitem kolejnej Waszej imprezy!
Te babeczki powstały na szkolną imprezę w ostatni dzień lekcji u mojej córki Tessy. Motywem imprezy był Kemping – dzieci przyniosły latarki, koce, piżamy i bawiły się w ognisko na niby. W Stanach ogniskową pozycją absolutnie obowiązkową są Smores’y – gorąca, opalona nad ogniskiem pianka, wetknięta między dwa pełnoziarniste herbatniki wraz z kostką czekolady. Babeczki z Marshmallow całkiem dobrze naśladują smakiem ogniskowe Smores’y – sama byłam zaskoczona, jak fajnie to wyszło!
Babeczki czekoladowe umieściłam na kruchym pełnoziarnistym spodzie. Krem na białkach wzbogaciłam karmelem, co dało mu fajny lekko opalony smak. Babeczki Marshmallow sprawdzą się na wiele okazji. Zgrabnie wyeksponowane mogą być nawet tortem! Super wyglądają na słodkim stole, są świetnym prezentem, deserem po rodzinnym obiedzie i podwieczorkiem w leniwe niedziele.
20 minut
30 mini babeczek
Babeczki i muffinki
Spód do babeczek
Czekoladowe babeczki
Krem z bezy karmelizowanej
Karmel do bezy
Spód do babeczek
Babeczki czekoladowe
Karmel do bezy
Krem na bezie z karmelizowanym cukrem
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2604
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.