BLACK WEEK SALE

:
:
:
Szukaj

Obsluga tortu

Jakie informacje dać klientowi przy odbiorze tortu?

Krojenie łopatką, transportowanie luzem na tylnym siedzeniu, przechowywanie tortu w bagażniku, żonglowanie kartonem przy otwieraniu drzwi – uwierzcie mi, klienci mają niewyczerpany zasób interesujących pomysłów prowadzących prostą drogą do katastrofy. 

Trudno ich zresztą za to winić – zwłaszcza gdy zamawiają artystyczny tort po raz pierwszy, zwyczajnie nie wiedzą, jak należy się z nim obchodzić, żeby nie uległ zagładzie zanim jeszcze dotrze na miejsce ekspozycji! 

Często też torty odbierane są przez osoby trzecie, które wyręczają organizatora (przysłowiowy mąż, ciotka, czy teściowie). Oni tym bardziej nie czują wagi tej delikatnej operacji, jaką naprawdę jest transport, przechowywanie, a potem rozbrojenie i krojenie artystycznego tortu.

Wiem, ile czasu zajmuje wyjaśnienie zasad osobie odbierającej tort. Wiem, ze w 9 przypadkach na 10 te osoby są w biegu i na krawędzi spóźnienia – nie słuchają, co się do nich mówi, potakują dla świętego spokoju. A za pół godziny otrzymujecie telefon, że tort dotarł na salę w kawałkach – i zaczyna się ustalanie, czyja to wina. 

Przygotowałam dla Was podręczną, wygodną informację dla odbierających – rozpiska zawiera instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać i kiedy wyjąć z lodówki, jak go rozbroić z dekoracji i pokroić. Wystarczy ją wydrukować i wręczyć klientowi wraz z tortem z zastrzeżeniem, że od tej chwili on ponosi za niego odpowiedzialność i że towar naprawdę jest delikatniejszy niż kopa jaj na płaskim talerzu. 

Zaloguj się

Nie jesteś subskrybentem? Dołącz do nas!

lub
Adres e-mail lub nazwa użytkownika *
Hasło *
Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Przypnij na pinterest

Obsługa tortu

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Zaloguj się

Magdalenki pistacjowe