Tort podkowa

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Tort podkowa

Tort podkowa

Antygrawitacyjny tort Podkowa powstał na uroczystość rodzinną – 10 urodziny mojej córki Majki. Już od ponad roku liczą się dla niej tylko godziny spędzone na stadninie, uwielbia jeździć konno a w każdej rozmowie pojawiają się konie. Cieszy mnie to bardzo – jak zresztą każda sportowa pasja moich córek – więc z przyjemnością zabrałam się za „koński” tort w kształcie podkowy.

10 urodziny to wiek poważny, więc i tort musiał już wyrastać z dziecięcych inspiracji. Zawsze dla moich córek staram się przygotować coś nowego, nietypowego i zaskakującego. Antygrawitacyjny tort Podkowa doskonale spełnił swoje zadanie. Wyraźnie wskazuje na hobby jubilatki, jest elegancki, młodzieżowy i robi efekt wow.

W torcie Podkowa zamiast biszkoptu użyłam ciasta Zebra – sprawdziło się świetnie! Jest sprężyste, wilgotne, stabilne i pyszne, idealnie spełniło swoje zadanie! 

Czego się nauczysz

Jak i z czego przygotować stelaż
Jak wyciąć i umocować ciasto
Jak otynkować niestandardowe kształty
Jak zatrzeć łączenia na masie cukrowej
Jak powlec tort podkowę masą cukrową

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

Tort podkowa