
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Klaun z masy cukrowej jest przepiękna figurką, która może stanowić bardzo atrakcyjne wykończenie tortu. Co więcej nie jest to tak jednoznaczna dekoracja, bo przecież makijaż i strój możemy naszej figurce zmodyfikować i w ten sposób dopasować dekorację do jubileuszu lub stylu imprezy.
Przeuroczą figurkę nauczy nas robić Dominika Dobek – absolutna mistrzyni takich dekoracji. Tutorial wprowadzi nas w tajniki modelowania kobiecej sylwetki przy wykorzystaniu form silikonowych. Klaun z masy cukrowej jest uroczy i na jego podstawie z przyjemnością można zapoznać się z sekretami tej techniki.
Mogłoby się wydawać, że trzeba mieć wyjątkowym talent, by wykonać figurki z masy cukrowej, jednak w naszych tutorialach eksperci krok po kroku pokazują i wyjaśniają szczegóły procesu tak, aby figurka wyszła zgrabna i urocza. A przy okazji można dowiedzieć się wszystkiego o rozmaitych technikach lepienia i rodzajach mas cukrowych. Jestem pewna, że klaun z masy cukrowej Wam się spodoba.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!