O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Jak przygotować biszkopt do tortu

Wbrew pozorom biszkopt wcale nie jest takim prostym ciastem jak się wydaje. Potrafi nastręczyć wielu trudności nawet najlepszym cukiernikom. Dlatego w tym tutorialu pokazujemy rodzaje i sposoby przygotowania idealnych ciast biszkoptowych. Pokazujemy sprawdzone przepisy, które najlepiej nadają się do dalszego dekorowania.  Jak pokroić i wyrównać blaty, aby ładnie się prezentowały przed i po pokrojeniu tortu? Jak pozbyć się powietrza, aby później nie pojawiło się w postaci pęcherzy pod masą cukrową? Między innymi na te pytania odpowiada ten tutorial.

Czego się nauczysz

Jak przygotować biszkopt do przekładania kremem.
Czym kroić ciasto biszkoptowe.
W jaki sposób odpowietrzyć biszkopt.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email