Pomysł na monoporcje porzeczkowe przyszedł do mnie… z ogródka Bożeny! Serio. Bożena wysłała mi zdjęcie swoich porzeczkowych zbiorów, a ja od razu poczułam ukłucie zazdrości i tęsknoty za krzaczkiem porzeczki, agrestu i wszystkim tym, co w Polsce rośnie niemal samo. A tu, w USA – a zwłaszcza na Florydzie – możesz sobie co najwyżej wyhodować… palmę…
W ciągu 30 lat mieszkania w Stanach udało mi się raz znaleźć świeże czerwone porzeczki – na straganie gdzieś w upstate New York. Raz! Więc muszę się ratować puree porzeczkowym, które przywożę z Polski i mrożę na specjalne okazje. Tym razem padło na te cudowne monoporcje porzeczkowe – i powiem Wam, wyszły świetnie!
To połączenie kwaśnych porzeczek z wanilią i białą czekoladą jest po prostu idealne na lato. Jeśli nie macie porzeczek (witamy w klubie), możecie śmiało wykorzystać inne owoce – maliny, wiśnie, czarne porzeczki… ale jeśli macie porzeczki z krzaczka, to proszę Was: zróbcie te monoporcje i pomyślcie wtedy o mnie.
Poniżej znajdziesz mój przepis na monoporcje porzeczkowe krok po kroku – sprawdzony, dopracowany i naprawdę pyszny.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!