Szukaj

Umowa o tort

Życiowe porady o poranku sponsoruje dziś literka U jak umowa, uczciwość i uregulowanie. Przypominamy, że dobra umowa to solidny fundament dobrej współpracy, przejrzystości i punkt odniesienia w przypadku jakichkolwiek niejasności. Akademia dostarcza Wam gotową umowę, którą możecie dostosować do swoich potrzeb. Nie zapominajcie o tym ważnym kroku!

Kiedy przyjmiecie zamówienie na tort i wszystkie szczegóły zostały dopięte, warto przesłać je klientowi w formie umowy. Poniżej możecie sciągnąć przykładową umowę / kontrakt.

Osobiście, nigdy nie zaczynam robić tortu zanim nie otrzymam:

  1. Podpisanej umowy
  2. Zadatku

Kiedy ustaliłam już z klientem wszystkie dane, takie jak: wygląd tortu, wielkość tortu i ilość porcji i jego smaki, wysyłam klientowi e-mail z załączoną umową w formie pliku PDF (plik w takim formacie nie może zostać przez klienta zmieniony/ edytowany – mogą go tylko wydrukować).

Podpisaną umowę klient może wysłać do mnie pocztą razem z zadatkiem. Kiedy klient płaci za tort przelewem czy przez PayPal, proszę wtedy o odesłanie do mnie podpisanej umowy drogą elektroniczną – albo zeskanowanej i załączonej do e-mail’a, albo zdjęcia podpisanej umowy. Często też klienci wysyłają mi zeskanowane pliki lub zdjęcia umowy przez FB Messenger.

Poniższy plik jest zapisany w MS Word – można go ściągnąć i dostosować do swoich potrzeb.

Zaloguj się

Nie jesteś subskrybentem? Dołącz do nas!

lub
Adres e-mail lub nazwa użytkownika *
Hasło *
Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Przypnij na pinterest

Umowa o tort

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Zaloguj się

Magdalenki pistacjowe