Tort wegański o smaku orzechowym – Peanut butter & Jelly – to idealny pierwszy krok w świecie roślinnych słodkości. Tort bez nabiału – bezlaktozowy, bez jajek, naturalny i zdrowy. Świetna opcja dla alergików, wegan, osób zwracających baczną uwagę na prosty, czysty skład.
Tort orzechowy wegański jest złożony na pysznym wilgotnym biszkopcie. W tej wersji to biszkopt z glutenem – jeśli zależy Wam na opcji bezglutenowej, znajdziecie ją niebawem w przepisach naszej wegańskiej ekspertki Gosi Miśkiewicz. W przekroju tortu znajdziemy uroczą czerwoną agaretkę, czyli wegańską żelkę (bez użycia żelatyny) – o smaku owoców leśnych. Krem na bazie masła orzechowego, mleka kokosowego i pasty daktylowej – ma słodki, bogaty smak, aksamitną konsystencję i świetnie się trzyma.
Tort orzechowy wegański Gosia ozdobiła kładąc na górze tortu drugą agaretkę, która wygląda przeuroczo w towarzystwie borówek i listków mięty. Można go także wykończyć serduszkami ze schłodzonego kremu i świeżymi borówkami!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!