Tort wegański o smaku orzechowym – Peanut butter & Jelly – to idealny pierwszy krok w świecie roślinnych słodkości. Tort bez nabiału – bezlaktozowy, bez jajek, naturalny i zdrowy. Świetna opcja dla alergików, wegan, osób zwracających baczną uwagę na prosty, czysty skład.
Tort orzechowy wegański jest złożony na pysznym wilgotnym biszkopcie. W tej wersji to biszkopt z glutenem – jeśli zależy Wam na opcji bezglutenowej, znajdziecie ją niebawem w przepisach naszej wegańskiej ekspertki Gosi Miśkiewicz. W przekroju tortu znajdziemy uroczą czerwoną agaretkę, czyli wegańską żelkę (bez użycia żelatyny) – o smaku owoców leśnych. Krem na bazie masła orzechowego, mleka kokosowego i pasty daktylowej – ma słodki, bogaty smak, aksamitną konsystencję i świetnie się trzyma.
Tort orzechowy wegański Gosia ozdobiła kładąc na górze tortu drugą agaretkę, która wygląda przeuroczo w towarzystwie borówek i listków mięty. Można go także wykończyć serduszkami ze schłodzonego kremu i świeżymi borówkami!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!