O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Tort sowa

Tort sowa to tutorial, w którym pokażę jak przygotować tort antygrawitacyjny w kształcie 3 sówek.

Na podstawie tego projektu nauczysz się jak przeskalować jakąkolwiek inspirację tak, by pozyskać pożądaną ilość porcji  i zachować proporcje miedzy inspiracją a tortem.

Przekażemy Wam ogrom wiedzy, która będzie przydatna nie tylko w budowie tortów 3D czy antygrawitacyjnych!

Czego się nauczysz

Jak obliczyć i uzyskać ilość potrzebnych porcji.
W jaki sposób obliczyć i zachować proporcje tortu.
Z czego i jak zbudować stelaż do tortu antygrawitacyjnego.
Jak zabezpieczyć / przygotować stelaż do kontaktu z żywnością.
W jaki sposób złożyć tort na stelażu.
Czym najlepiej otynkować tort antygrawitacyjny.
Rzeźbienia pożądanych kształtów z ciasta.
Gładzenia tynku na niestandardowym kształcie tortu.
Przygotowywania i wykorzystania RKT (ryż preparowany).
Obkładania masą cukrową niestandardowych kształty.
Jak zatrzeć ślady łączenia masy cukrowej.
Czym i jak najlepiej wygładzić masę cukrową.
W jaki sposób zbudować i usztywnić elementy 3D by nie czekać na ich wyschnięcie.
Najczęściej popełniane - czego unikać.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email