O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Tort antygrawitacyjny św. Mikołaj na łyżwach

Jeśli ktoś uważa, że Świetny Mikołaj musi być nalanym staruszkiem bujającym się w wielkim fotelu w galerii handlowej, to jest w błędzie. Opasły, ledwo ruszający się starzec nie doda nam ducha Świąt.

Jego zadaniem jest przecież dostarczenie prezentów wszystkim dzieciom w jedną noc! Mikołaj musi być fit! 

Nasz antygrawitacyjny Mikołaj na łyżwach jest pełen wigoru i energii. Budzi powszechny zachwyt i radość. Nie tylko sprawnie i szybko dostarcza prezenty – sam jest prawdziwym skarbem i gwarancją prawdziwej, świątecznej atmosfery.

Czego się nauczysz

Jak obliczyć skalę by zachować proporcje między inspiracja a tortem.
W jaki sposób obliczyć ilość potrzebnych porcji.
Budowy prostego stelaża.
Jak zrobić i wykorzystać RKT (preparowany ryż).
W jaki sposób rzeźbić blaty tortu.
Sposoby na obłożenie masą cukrową niestandardowych kształtów.
Jak zrobić lekkie dekoracje używając papieru waflowego.
W jaki sposób zrobić jadalną "glazurę".
Jak zrobić jadalny i realistycznie wyglądający śnieg.
Wykańczania podstawki używając jak najmniejszej ilości masy cukrowej.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Joanna Jedut

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ