O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Tort antygrawitacyjny św. Mikołaj na łyżwach

Jeśli ktoś uważa, że Świetny Mikołaj musi być nalanym staruszkiem bujającym się w wielkim fotelu w galerii handlowej, to jest w błędzie. Opasły, ledwo ruszający się starzec nie doda nam ducha Świąt.

Jego zadaniem jest przecież dostarczenie prezentów wszystkim dzieciom w jedną noc! Mikołaj musi być fit! 

Nasz antygrawitacyjny Mikołaj na łyżwach jest pełen wigoru i energii. Budzi powszechny zachwyt i radość. Nie tylko sprawnie i szybko dostarcza prezenty – sam jest prawdziwym skarbem i gwarancją prawdziwej, świątecznej atmosfery.

Czego się nauczysz

Jak obliczyć skalę by zachować proporcje między inspiracja a tortem.
W jaki sposób obliczyć ilość potrzebnych porcji.
Budowy prostego stelaża.
Jak zrobić i wykorzystać RKT (preparowany ryż).
W jaki sposób rzeźbić blaty tortu.
Sposoby na obłożenie masą cukrową niestandardowych kształtów.
Jak zrobić lekkie dekoracje używając papieru waflowego.
W jaki sposób zrobić jadalną "glazurę".
Jak zrobić jadalny i realistycznie wyglądający śnieg.
Wykańczania podstawki używając jak najmniejszej ilości masy cukrowej.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email