Czekolada plastyczna z Renatą Martyną

O autorze

Reprezentantka Poland National Culinary Team. Cukiernik z 18 letnim doświadczeniem. Od 5 lat dekorator tortów w stylu angielskim. Znana z kontrowersyjnych, szczerych i bezpośrednich prac, zwyciężających w konkursach w Polsce i za granicą. W 2019 reprezentowała Polskę na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie jej praca zdobyła złoty medal. Jej specjalizacją są postacie 3d dużych rozmiarów z czekolady plastycznej, mas cukrowych popiersia, budynki, makiety i torty 3d.
Czekolada plastyczna z Renatą Martyną

Podstawy pracy z czekoladą plastyczną

Czekolada plastyczna to wdzięczny materiał do dekoracji tortów. Ozdoby jakie można wykonać z czekolady plastycznej są właściwie nieskończone.  Jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia. Aby tworzyć cuda z czekolady plastycznej, warto poznać podstawy i dobre praktyki związane z pracą z tym materiałem.  Pomoże w tym Renata Martyna, która była pierwszym gościem specjalnym Akademii Tortu!

Czego się nauczysz

Jak i z czego przygotować czekoladę plastyczną.
Jakich użyć narzędzi do pracy z czekoladą plastyczną.
Wady i zalety czekolady plastycznej.
Jak przechowywać czekoladę plastyczną.
Jak barwić czekoladę plastyczną.
Czym malować gotowe dekoracje z czekolady plastycznej.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email