O autorze

Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz w charakterystycznych, symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą. W pracowni Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej. Do najwspanialszych projektów zalicza m.in. współpracę pięciu dekoratorskich osobowości, której efektem był ponad trzymetrowy tort zaprezentowany podczas 10-lecia EXPO SWEET 2018.

Modelowanie twarzy kobiety z masy cukrowej

W tej sesji na żywo, Angelika przedstawiła nam modelowanie twarzy od podstaw przy użyciu cukrowo-czekoladowej masy. Omówiła m.in. jak pokrywać barwnikami tłustsze masy zawierające czekoladę. Pokazała również jak zrobić naszej figurce makijaż wieczorowy!

Czego się nauczysz

Jak zachować proporcje przy modelowaniu figurki twarzy kobiecej.
Jak modelować twarz kobiecą.
Jakiej masy cukrowej użyć do modelowania twarzy figurki.
Jakich użyć narzędzi do modelowania figurki.
Jakich barwników użyć do cieniowania i makijażu figurki z masy cukrowej.
W jaki sposób zrobić strukturę włosów.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email