Lizaki z isomaltu
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Lizaki z isomaltu – Live z Żanetą Wasilewską

W tej sesji na żywo, Żaneta Wasilewska pokaże Wam jak przygotować lizaki domowej roboty! Lizaki z karmelu, czyli isomaltu, idealnie nadają się jako upominki dla gości weselnych czy na dziecięce imprezy. Idealne są również lizaki jako dekoracja na tort. Można je wykonać na wiele sposobów a ich krystalicznie czysty kolor pozostawia szeroko otwarte drzwi do personalizacji.

ZanetaWasilewska

Żaneta Wasilewska

Pierwszy tort wykonałam dla mojego starszego synka 5 lat temu. Moja miłość do dekorowania powoli rosła, podobało mi się coraz bardziej lepienie kwiatków i praca z masą cukrową. Stopniowo zaczęłam kupować książki i gazety, z których czerpałam wiedzę. Niektórzy pewnie mają talent wrodzony, lecz w moim przypadku była to ciężka praca. Wszystkiego uczyłam się metoda prób i błędów. Chociaż nie zaprzeczę, że w późniejszym czasie wzięłam udział w szkoleniu z modelowania figurek i kwiatów cukrowych. 
Wszystkie moje torty są skromne. Nie lubię przepychu i właśnie to staram się pokazać w swoich pracach. Moim zdaniem prostota jest klasą samą w sobie.
Uwielbiam tworzyć torty ślubne – mogę przekazać w nich tą prostotę i elegancję, którą uwielbiam.
Od niedawna moją kolejną, słodką pasją jest tworzenie pralin i czekolad!  
 

Spis treści

Lizaki z isomaltu

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Przygotowanie izomaltu. 01:27
  • O olejkach smakowych, formach, patyczkach... 06:02
  • Lizaki z bratkami. 15:46
  • Lizaki z wydrukiem na masie cukrowej. 27:08
  • Jak "opalać" lizaki aby były szkliste. 43:42
  • Lizaki z efektem marmuru i kawałkami złota. 59:37

Materiały, których potrzebujesz

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Tutoriale o podobnej tematyce

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami
Jak uratować tort bułę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!