Uwielbiam wszelkie tradycyjne regionalne przepisy! Lokalne smaki rozmaitych kuchni są częścią tożsamości mieszkańców danego regionu, ich – często wielowiekową – tradycją i kultywowanie tych tradycyjnych smaków ma dla mnie ogromną wartość. Uwielbiam też smakować, testować i przygotowywać takie potrawy.
Dlatego z wielką radością zapraszam Was na sesję na żywo z Nataliyą Golombyovską, która pokaże nam, jak zrobić Zefiry – tradycyjne rosyjskie pianki – na trzy sposoby!
Najprościej rzecz ujmując Zefiry to rodzaj owocowych miękkich pianek, które dosłownie rozpływają się w ustach. Czasem porównuje się je do pianek marshmallow, ale są bardziej miękkie i delikatne, mają też wyrazisty owocowy smak. Zefiry są chyba najsłynniejszym wyrobem cukierniczym w Rosji i przygotowuje się je z białek, cukru oraz owocowych musów – na przykład wiśniowego, czy porzeczkowego.
Jak się łatwo domyślić, odmian zefirów jest nieskończona ilość: o smaku każdego dostępnego owocu, mieszane, w polewach, posypkach i tak dalej. Nataliya na pewno więcej nam o tym opowie, ja już zaciera ręce i nie przestaje myśleć, jakie owoce najchętniej widziałabym w takim zefirku (rabarbar?).
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!