fbpx
tort wegański

O autorze

Zdrowe odżywianie i kreatywne gotowanie od zawsze było jej pasją i realizuje ją na co dzień w swojej restauracji Jak Malina. Wie, że uroda, sylwetka, zdrowie i samopoczucie zależy w dużej mierze od wyboru tego, co znajdzie się na talerzu. Jej misją jest również odczarowanie mitu o szkodliwości słodkiego smaku – deser nie musi być czymś szkodliwym i zakazanym. Również nietolerancje pokarmowe nie muszą ograniczać przyjemności smacznego jedzenia. Chętnie dzieli się swoją wizją zdrowego roślinnego jedzenia, smakami, które odnajduje łącząc przeróżne produkty, szukając inspiracji w kuchniach całego świata. Wierzy w moc pełnowartościowej, niskoprzetworzonej diety opartej na roślinach, która jest w stanie dostarczyć naszym ciałom energii do odbudowy, zachowania zdrowia, witalności i młodego wyglądu.
tort wegański

Tort wegański w 2 wersjach

Tort wegański o smaku orzechowym – Peanut butter & Jelly – to idealny pierwszy krok w świecie roślinnych słodkości. Tort bez nabiału – bezlaktozowy, bez jajek, naturalny i zdrowy. Świetna opcja dla alergików, wegan, osób zwracających baczną uwagę na prosty, czysty skład.

Tort orzechowy wegański jest złożony na pysznym wilgotnym biszkopcie. W tej wersji to biszkopt z glutenem – jeśli zależy Wam na opcji bezglutenowej, znajdziecie ją niebawem w przepisach naszej wegańskiej ekspertki Gosi Miśkiewicz. W przekroju tortu znajdziemy uroczą czerwoną agaretkę, czyli wegańską żelkę (bez użycia żelatyny) – o smaku owoców leśnych. Krem na bazie masła orzechowego, mleka kokosowego i pasty daktylowej – ma słodki, bogaty smak, aksamitną konsystencję i świetnie się trzyma.

Tort orzechowy wegański Gosia ozdobiła kładąc na górze tortu drugą agaretkę, która wygląda przeuroczo w towarzystwie borówek i listków mięty. Można go także wykończyć serduszkami ze schłodzonego kremu i świeżymi borówkami!

Czego się nauczysz

Jak przygotować wegański biszkopt
Jak przygotować agaretkę
Jak zrobić wegański krem orzechowy

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Skarbnica wiedzy i pomocnych dłoni. Nigdy nie zostaje się bez odpowiedzi, podpowiedzi czy naprowadzenia. Gorąco z całego serca polecam 😍😍😍
Justyna Kosowska
polska
5/5
Fantastyczna Szkoła. Ogrom wiedzy w jednym miejscu. Życzliwa i bardzo profesjonalna pomoc na każdym poziomie umiejętności cukierniczych.
Danuta Antończyk
polska
5/5
Jeśli czujesz, że czegoś brakuje w Twoich wypiekach to Akademia Tortu jest dla Ciebie. Tutaj torty zyskają ❤ ! Smaczne przepisy, pouczające tutoriale, cenne wskazówki! Polecam! 🎂
Beata Majcher
polska
5/5
Akademia to nie tylko grupa tortowa. Akademia to społeczność, to miejsce gdzie rozwijasz swoje cukiernicze skrzydła, gdzie poznajesz nowych przyjaciół, gdzie o 2 w nocy możesz zadać pytanie i dostaniesz tysiąc odpowiedzi, gdzie nie czujesz się gorszy ani lepszy, gdzie uczysz się nowości i trendów z całego świata! Jeśli kochasz to co robisz – to co my wszyscy to właśnie Akademia Tortu jest MIEJSCEM DLA CIEBIE!!!
Anna Katarzyna Brodowska-Parchem
polska
5/5
Dzięki Akademi Tortu nauczyłam się dużo, bardzo ciekawe są tutoriale, gdzie wszystko jest wytłumaczone krok po kroku. Magda Kubuś dziękuję bardzo, że wpadłaś na pomysł stworzenia Akademii Tortu. Pozdrawiam serdecznie Aga
Agnieszka Mróz
Hiszpania
5/5
Polecam z całego serducha wszystkim miłośnikom tortowania Akademię. Dla mnie to ogrom wiedzy i przydatnych tutoriali, dzięki którym ciagle poszerzam swoją wiedzę!
Karolina Cierpioł
Polska
5/5
Przed przystąpieniem do Akademii człowiek nie wiedział jakie cuda potrafi zrobić. Tutoriale są super prosto wytłumaczone, często pojawiają się nowości. Podczas sesji na żywo można bez skrępowania zadawać pytania, na które pada zawsze jasna odpowiedź niezależnie czy jest się początkującym czy już się ma za sobą tysięczny tort. Polecam z całego serducha.
Katarzyna Sadecka
Polska
5/5
Ogrom wiedzy, dużo życzliwości, której coraz mniej w otaczającym świecie.
Izabela Gliniecka
Polska
5/5
Akademia to super miejsce do nauki, pogłębiania wiedzy i pasji. Ja nie jestem żadną profesjonalistką – piekę dla siebie, rodziny i znajomych. Swoją pasję odkryłam stosunkowo niedawno, ale dzięki Akademii mogę uczyć się nowych, fajnych rzeczy. Poznaje nowe techniki cukiernictwa. Jest to miejsce ze wspaniałymi i mega utalentowanym ludźmi. Pragnę podziękować Magdzie i wszystkim pozostałym osobom za te kompendium wiedzy i wspaniałą atmosferę 😘❤️
Anna Pawtel
Niemcy
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Sylwia Fabijańczyk
Urszula Szymańska-Vicino
Magdalena Olszewska
Kinga Pe
Kinga Pe

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

tort wegański