Miodownik

O autorze

Od 12 lat w cukierni i pracowni szkoleniowej, które prowadzi wraz z mężem, Eduardem. Ich szkolenia, stacjonarne i te on-line, z autorskich i tradycyjnych przepisów cieszą się ogromną popularnością. Vera wkłada w swoją pracę mnóstwo serca, krok po kroku wyjaśnia przepisy i słynie z prostych, trafnych objaśnień. Tradycyjne przepisy nabierają u niej nowego, ekscytującego smaczku. Skarbnica wiedzy i wspaniała atmosfera.
Miodownik

Jak zrobić miodownik

Miodownik to ciasto na wskroś tradycyjne, przede wszystkim kojarzące się z Bożym Narodzeniem, ale przecież – podobnie jak makowiec, czy sernik – dobrze sprawdzające się o każdej porze roku. 

To najczęściej kilka dość cienkich warstw ciasta miodowego, przekładanych kremem i kajmakiem. Zwykle ozdobiony jest orzechami lub tylko oprószony kakao. Miodownik Very kryje w sobie kawę, toffi i chrupiącą prażynkę. Jest aromatyczny, znany a jednak zaskakujący. 

To ciasto długo zachowuje świeżość, wspaniale „przegryza się” z czasem, smaki łączą się ze sobą i uzupełniają. Jest to treściwa, „gęsta” porcja słodkości. Można go również modyfikować rozmaitymi smakami i dodatkami. Wspaniale sprawdzi się także jako tort!

W tej sesji on-line Vera pokaże nam krok po kroku jak zrobić miodownik w tej niestandardowej wersji. Na tę sesję na żywo zapraszamy już we wtorek, 22go czerwca o godzinie 17tej czasu polskiego!

Czego się nauczysz

Nauczymy się, jak upiec cienkie i chrupiące blaty miodownika
Jak przygotować chrupiącą prażynkę
Jak przygotować warstwę toffi z kawą
Jak przygotować krem toffi z czekoladą
Jak połączyć wszystkie warstwy aby powstał idealny tort

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Brak dodanych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

Vera Apanovich Jak zrobić Miodownik