Miodownik to ciasto na wskroś tradycyjne, przede wszystkim kojarzące się z Bożym Narodzeniem, ale przecież – podobnie jak makowiec, czy sernik – dobrze sprawdzające się o każdej porze roku.
To najczęściej kilka dość cienkich warstw ciasta miodowego, przekładanych kremem i kajmakiem. Zwykle ozdobiony jest orzechami lub tylko oprószony kakao. Miodownik Very kryje w sobie kawę, toffi i chrupiącą prażynkę. Jest aromatyczny, znany a jednak zaskakujący.
To ciasto długo zachowuje świeżość, wspaniale „przegryza się” z czasem, smaki łączą się ze sobą i uzupełniają. Jest to treściwa, „gęsta” porcja słodkości. Można go również modyfikować rozmaitymi smakami i dodatkami. Wspaniale sprawdzi się także jako tort!
W tej sesji on-line Vera pokaże nam krok po kroku jak zrobić miodownik w tej niestandardowej wersji.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!