W tym tutorialu omówimy szczegółowo jak złożyć tort piętrowy w kremie. Tort piętrowy to marzenie wszystkich początkujących i aspirujących cukierników. Wiadomo, że nic nie robi takiego wrażenia na gościach, jak tort piętrowy. Jest tradycyjnym wyborem na wesele, ale i na inne huczne imprezy nadaje się wyśmienicie a biorąc pod uwagę możliwość wykorzystania atrap, na mniejszych imprezach także można się nim cieszyć.
Mamy na Akademii bardzo popularny tutorial o składaniu piętrusa w masie cukrowej, pojawiały się jednak wątpliwości jak złożyć tort piętrowy w kremie. Krem to medium bardzo delikatne i trzeba się z nim obchodzić ostrożnie, mimo to sprawa jest jak najbardziej wykonalna i do zrobienia.
Tłumacząc jak złożyć tort piętrowy w kremie, omawiamy po kolei wszystkie kluczowe sprawy: jakiego użyć podkładu, jakich wsporników i jak je rozmieścić w torcie, jak ustawić na sobie kolejne piętra nie uszkadzając kremu oraz jak zamaskować ewentualne szpary i uszczerbki, jeśli się takie pojawią.
Gdy pozna się już ogólne założenia i parę trików, kwestia jak złożyć tort piętrowy przestaje być tak tajemnicza, jak się z początku wydaje. Dobre podstawy, trochę cierpliwości i zachowanie spokoju na pewno pomogą każdemu złożyć tort piętrowy w kremie!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!