Jak połączyć bitą śmietanę z żelatyną

O autorze

Taka czorno dziołcha ze Śląska. Na co dzień mama 8-letniej Sandry a po fachu torciara. Robi torty i słodkości od 6 lat, od 3 lat prowadzi pracownię tortów artystycznych, Torty Shine, w Rybniku. Od niedawna również ambasador firmy Dorosiowe Ranty. Swoją tortową przygodę zaczęła od spełniania swoich ciążowych zachcianek. Kocha tynkować i dekorować śmietaną, przez kilka pierwszych lat dekorowała tylko nią. Dopiero pod wpływem koleżanek po fachu zaczęła wprowadzać masę maślaną i dekoracje z masy cukrowej.
Jak połączyć bitą śmietanę z żelatyną

Jak połączyć bitą śmietanę z żelatyną

Przekładanie tortu bitą śmietaną ma swoich zaprzedanych zwolenników. Śmietana jest lekka, przyjemna w smaku, można ją trochę odsłodzić i uspokoić wyrzuty sumienia, a tort nadal jest pyszny!

Oczywiście, bitą śmietanę do  przekładania tortów należy odpowiednio ustabilizować, aby wszystko razem nie popłynęło sobie, jak fale Dunaju. Odpowiednie przeliczenie proporcji żelatyny jest tu kluczowe! Często w Akademii powraca pytanie o idealny sposób na łączenie żelatyny z bitą śmietaną i jak to dobrze zrobić, aby masa wyszła gładka i zwarta.

Nasza nieoceniona ekspertka od bitej śmietany, Edyta Pałka, objaśni Wam wszystko w tym tutorialu i pokaże swój sposób na połączenie bitej śmietany z żelatyną tak, aby jak to mówi, nie było w niej ciompów!

Czego się nauczysz

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email