Jak połączyć bitą śmietanę z żelatyną
Edyta Shine Palka
Edyta Pałka

O autorze

Taka czorno dziołcha ze Śląska. Na co dzień mama 8-letniej Sandry a po fachu torciara. Robi torty i słodkości od 6 lat, od 3 lat prowadzi pracownię tortów artystycznych, Torty Shine, w Rybniku. Od niedawna również ambasador firmy Dorosiowe Ranty. Swoją tortową przygodę zaczęła od spełniania swoich ciążowych zachcianek. Kocha tynkować i dekorować śmietaną, przez kilka pierwszych lat dekorowała tylko nią. Dopiero pod wpływem koleżanek po fachu zaczęła wprowadzać masę maślaną i dekoracje z masy cukrowej.

Jak połączyć bitą śmietanę z żelatyną

Przekładanie tortu bitą śmietaną ma swoich zaprzedanych zwolenników. Śmietana jest lekka, przyjemna w smaku, można ją trochę odsłodzić i uspokoić wyrzuty sumienia, a tort nadal jest pyszny!

Oczywiście, bitą śmietanę do  przekładania tortów należy odpowiednio ustabilizować, aby wszystko razem nie popłynęło sobie, jak fale Dunaju. Odpowiednie przeliczenie proporcji żelatyny jest tu kluczowe! Często w Akademii powraca pytanie o idealny sposób na łączenie żelatyny z bitą śmietaną i jak to dobrze zrobić, aby masa wyszła gładka i zwarta.

Nasza nieoceniona ekspertka od bitej śmietany, Edyta Pałka, objaśni Wam wszystko w tym tutorialu i pokaże swój sposób na połączenie bitej śmietany z żelatyną tak, aby jak to mówi, nie było w niej ciompów!

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Co o nas piszą

Przejrzyste przepisy
Renata Mykita
polska
5/5
Super
Dorota Kowalczyk
wielka-brytania
5/5
Witam Dziękuję za subskrybcje ale jednak z brake srodkow musze zrezygnowac
Agnieszka Balak
polska
4/5
Chciałam Ci pogratulować tego, co stworzyłaś! Przestrzeń, w której ludzie się wspierają, udzielaja cennych rad, dzielą sią przepisami. Bez hejtu, wyśmiewania, oceniania! Serio, to pierwsza taka strona, gdzie czuje sie swobodnie, nie boje się pytać. Jestem na Akademii dopiero od 3mcy, ale prześledziłam sporo postów i widzę, jacy tutaj sa ludzie. Chce sie tu być ❤
Justyna Ostrowska-Michalska
usa
5/5
…Chciałam w tej wiadomości ogromnie podziękować za naukę, za wszelką pomoc jaką otrzymałam podczas przygody z tortowaniem, za ogromną wiedzę, z której mogłam korzystać i uczyć się codziennie nowych rzeczy. Całej grupie i każdemu z osobna ogromne podziękowania bo bez Was i Waszej wiedzy nie osiągnęłabym tego wszystkiego :) Na dowód zdobytych umiejętności przesyłam zdjęcie mojego ostatniego tortu (na komunię córci) :) Polecam każdemu Akademie bo żadne grupy tortowe nie nauczą tyle ile profesjonalna Akademia Tortu! Cieszę się, że mogłam być częścią tej wspaniałej społeczności! Pozdrawiam ogromnie!
Anna Jabłońska
polska
5/5
Mega pomocna. Polecam!
Aneta Pyzel
polska
5/5
Polecam po stokroć!!! Wspaniałe przepisy nawet dla laika, bardzo pomocne kalkulatory, rozpiski np. na biszkopty. Pierwszy tort robiłam z przepisów i pomocą tej strony i już zawsze z niej korzystam. Świetne rady w sekcji komentarzy pod przepisami. I bardzo pomocna pani właścicielka Akademii Tortu. Cieszę się, że trafiłam na tą stronę i dzięki niej robienie tortów dla najbliższych jest wielką przyjemnością
Aga Sza
polska
5/5
Bardzo wiele się nauczyłam. Bardzo Wam wszystkim dziękuję 😍
Paulina Pietrzak
polska
5/5
Bardzo pomocne tutoriale i mnóstwo informacji
Angelika Frydel
polska
5/5