Szukaj

smak

Hibiskusowy

Hibiskus to piękny kwiat znany ze swojego cierpkiego i wyrazistego smaku. Dzięki unikalnemu połączeniu kwaskowości i delikatności hibiskus ma ten orzeźwiający i charakterystyczny smak. Kwiaty są często używane w roli herbat i naparów. Hibiskus jest pełen przeciwutleniaczy i witaminy C dzięki czemu wspiera ogólne samopoczucie. Jego ciemnoczerwony kolor w naturalny sposób podbarwia blade kremy czy musy. Warto o nim pamiętać szczególnie zimą, gdy brakuje nam orzeźwiających owoców o wyraźnym smaku. Kwiaty hibiskusa mogą być również inspiracją do stworzenia pięknych, tropikalnych dekoracji z papieru waflowego!

Przepisy

Krem hibiskusowy z mascarpone
Krem hibiskusowy

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Hibiskusowy

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina