Czekoladowe makaroniki nie są niestety łatwiejsze do przygotowania, niż inne smaki – na szczęście nie są również trudniejsze. Jak to bywa, gdy się produkuje korpusy makaroników, sprawa jest rozwojowa. Raz udają się wybornie, innym razem mają fochy godne carskiej córy. I nie należy się tym zbytnio przejmować – fochy, jak fochy, przeminą i za którymś razem uda się na pewno. A potem zadziała doświadczenie.
Przygotowałam czekoladowe makaroniki na specjalne zamówienie. Pasowały do reszty wypieków utrzymanych w czekoladowej nucie i szczęśliwie udały się bez żadnych przygód. Korpusy makaroników można przygotować w różnych smakach, czy kolorach, modyfikując je pod swój gust, albo żeby dobrze się komponowały z nadzieniem. W zasadzie możliwości komponowania smaków makaroników są nieskończone, warto więc zapoznać się z drugim – po tradycyjnych – najpopularniejszym rozwiązaniem.
Czekoladowe makaroniki wyszły mi bardzo smaczne i kształtne. Serdecznie polecam Wam ten przepis!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!