BeataMielcarek-TortzJemiołaBG-s
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Tort z jemiołą z masy cukrowej

Kto nie ma w Święta jemioły, ten przez cały rok jest goły – jak twierdzi przysłowie. Chyba więc nie macie wyboru i musicie zrobić taki tort!

Magiczną moc jemioły znali już Celtowie, ich zdaniem broniła przed demonami i złymi mocami – kolejny powód do zmierzenia się z tym motywem. Napar z jemioły był znaną odtrutką, więc ten tort Wam z pewnością nie zaszkodzi. Czy nie pójdzie w boczki, tego nie gwarantuję …

Poza tym jemioła kojarzy nam się ze świąteczną magią pocałunków. Całujcie się więc do woli i pamiętajcie, że to, co się stało pod jemiołą, zostaje pod jemiołą !

W tym tutorialu Beata Mielcarek pokaże Wam jak przygotować piękny tort z tą właśnie magiczną jemiołą 🙂 

W 2014 roku, Beata, nie wiedząc nawet, że istnieją osobne masy do powlekania tortu czy modelowania figurek i kwiatów, zaczęła swoja przygodę z dekoracją tortów w stylu angielskim. Na początku traktowała to jako hobby i sposób na relax. Od tamtej pory wciąż doskonali swoje umiejętności a hobby przerodziło się w pasję i sposób na życie.

Beata zdobyła już liczne nagrody na konkursach dekoracji tortów – między innymi złoty medal w kategorii tortów ślubnych i brązowy w kategorii kwiatów cukrowych i Best in Class na Cork Sugarcraft Show, w Irlandii a także złoty, srebrny i brązowy  medal na konkursie Cake International w Anglii. Aktywnie bierze udział w konkursach dekoracji tortów w Wielkiej Brytanii i Irlandii a jej prace i tutoriale publikowane są w branżowych magazynach. Preferuje prace “z wolnej ręki” gdzie może dać upust swojej wyobraźni. Od tego roku jest również ambasadorem marki By Bora Sugar Paste.

Beata mieszka w Dublinie, gdzie prowadzi pracownię tortów artystycznych Cake ArtStudio.

Spis treści

Beata Mielcarek Tort z jemiołą

Materiały, których potrzebujesz

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Tutorial

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Tutoriale, które przydadzą Ci się do wykonania tego projektu

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie