O autorze

Beata zaczęła swoja przygodę z dekoracją tortów w stylu angielskim w 2014 roku. Na początku traktowała to jako hobby i sposób na relax. Od tamtej pory wciąż doskonali swoje umiejętności a hobby przerodziło się w pasję i sposób na życie. Zdobyła już liczne nagrody na konkursach dekoracji tortów – między innymi złoty medal w kategorii tortów ślubnych i brązowy w kategorii kwiatów cukrowych i Best in Class na Cork Sugarcraft Show, w Irlandii a także złoty, srebrny i brązowy medal na konkursie Cake International w Anglii. Aktywnie bierze udział w konkursach dekoracji tortów w Wielkiej Brytanii i Irlandii a jej prace i tutoriale publikowane są w branżowych magazynach. Preferuje prace “z wolnej ręki” gdzie może dać upust swojej wyobraźni. Od tego roku jest również ambasadorem marki By Bora Sugar Paste.

Tort z jemiołą z masy cukrowej

Kto nie ma w Święta jemioły, ten przez cały rok jest goły – jak twierdzi przysłowie. Chyba więc nie macie wyboru i musicie zrobić taki tort!

Magiczną moc jemioły znali już Celtowie, ich zdaniem broniła przed demonami i złymi mocami – kolejny powód do zmierzenia się z tym motywem. Napar z jemioły był znaną odtrutką, więc ten tort Wam z pewnością nie zaszkodzi. Czy nie pójdzie w boczki, tego nie gwarantuję …

Poza tym jemioła kojarzy nam się ze świąteczną magią pocałunków. Całujcie się więc do woli i pamiętajcie, że to, co się stało pod jemiołą, zostaje pod jemiołą !

W tym tutorialu Beata Mielcarek pokaże Wam jak przygotować piękny tort z tą właśnie magiczną jemiołą 🙂

Czego się nauczysz

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email