O autorze

Kasia z zawodu jest ogrodnikiem i uwielbia pracę z kwiatami. Od lat piecze torty ale nigdy nie myślała, że zostanie cukiernikiem. Cztery lata temu jej zamiłowanie do florystyki przerodziło się w pasję do kwiatów z masy cukrowej. Jej kwiaty cukrowe to małe dzieła sztuki, które do złudzenia przypominają te żywe. Dzisiaj jest ambasadorem firmy Saracino a jej tutoriale często publikowane są w branżowych magazynach cukierniczych, miedzy innymi Cake Masters Magazine.

Róża angielska z masy cukrowej

Tort jest punktem kulminacyjnym każdej imprezy. Wszyscy na niego czekają, jak na honorowego gościa, odliczają czas „do tortu” i „po torcie” – wiadomo, że przed tortem się nie wychodzi.

Subtelny, elegancki tort o znakomitych proporcjach pasuje do wielu okazji. Piękne róże z masy cukrowej robią efekt wow! Delikatne pastelowe kolory, trochę błysku i parę róż – oto mamy tort pełen dobrego smaku, uroku i czaru.

Tort z różami angielskimi jest kompozycją idealną – doskonale wyważoną pod względem figury, barwy i entourage’u – a jednak świetnie da się modyfikować i dopasowywać do Waszych potrzeb. Mniejszy, dla małego grona? Czemu nie. Pastelowy w błękitach – oczywiście. Pięć róż na piąty jubileusz – jak najbardziej! Róża angielska zachwyci Was za każdym razem!

Czego się nauczysz

Jak przygotować masę do modelowania płatków.
Jakich użyć narzędzi.
Jak przygotować "stelaż" do kwiatka.
Jak zrobić różę angielską z masy cukrowej.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email