Uwielbiam wszelkie tradycyjne regionalne przepisy! Lokalne smaki rozmaitych kuchni są częścią tożsamości mieszkańców danego regionu, ich – często wielowiekową – tradycją i kultywowanie tych tradycyjnych smaków ma dla mnie ogromną wartość. Uwielbiam też smakować, testować i przygotowywać takie potrawy.
Dlatego z wielką radością zapraszam Was na sesję na żywo z Nataliyą Golombyovską, która pokaże nam, jak zrobić Zefiry – tradycyjne rosyjskie pianki – na trzy sposoby!
Najprościej rzecz ujmując Zefiry to rodzaj owocowych miękkich pianek, które dosłownie rozpływają się w ustach. Czasem porównuje się je do pianek marshmallow, ale są bardziej miękkie i delikatne, mają też wyrazisty owocowy smak. Zefiry są chyba najsłynniejszym wyrobem cukierniczym w Rosji i przygotowuje się je z białek, cukru oraz owocowych musów – na przykład wiśniowego, czy porzeczkowego.
Jak się łatwo domyślić, odmian zefirów jest nieskończona ilość: o smaku każdego dostępnego owocu, mieszane, w polewach, posypkach i tak dalej. Nataliya na pewno więcej nam o tym opowie, ja już zaciera ręce i nie przestaje myśleć, jakie owoce najchętniej widziałabym w takim zefirku (rabarbar?).
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!