Miodownik to ciasto na wskroś tradycyjne, przede wszystkim kojarzące się z Bożym Narodzeniem, ale przecież – podobnie jak makowiec, czy sernik – dobrze sprawdzające się o każdej porze roku.
To najczęściej kilka dość cienkich warstw ciasta miodowego, przekładanych kremem i kajmakiem. Zwykle ozdobiony jest orzechami lub tylko oprószony kakao. Miodownik Very kryje w sobie kawę, toffi i chrupiącą prażynkę. Jest aromatyczny, znany a jednak zaskakujący.
To ciasto długo zachowuje świeżość, wspaniale „przegryza się” z czasem, smaki łączą się ze sobą i uzupełniają. Jest to treściwa, „gęsta” porcja słodkości. Można go również modyfikować rozmaitymi smakami i dodatkami. Wspaniale sprawdzi się także jako tort!
W tej sesji on-line Vera pokaże nam krok po kroku jak zrobić miodownik w tej niestandardowej wersji.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!