Szukaj
Jadalna krepina

Katarzyna Koczorowska

O autorze

Kasia z zawodu jest ogrodnikiem i uwielbia pracę z kwiatami. Od lat piecze torty ale nigdy nie myślała, że zostanie cukiernikiem. Cztery lata temu jej zamiłowanie do florystyki przerodziło się w pasję do kwiatów z masy cukrowej. Jej kwiaty cukrowe to małe dzieła sztuki, które do złudzenia przypominają te żywe. Dzisiaj jest ambasadorem firmy Saracino a jej tutoriale często publikowane są w branżowych magazynach cukierniczych, miedzy innymi Cake Masters Magazine. W 2024 jej kompozycja kwiatowa zdobyła złoty medal i nagrodę Grand Prix na otwartym konkursie dekoracji cukierniczych Expo Sweet w Warszawie.

Jadalna krepina

Jadalna krepina to trend, który robi furorę – i nie bez powodu. To nie tylko piękna, realistyczna tekstura idealna do tworzenia efektownych kokard (spójrz tylko na to zdjęcie), ale też świetna baza do innych dekoracji.

Zastanawiasz się, jak zrobić jadalną krepinę – dekorację, która wygląda jak prawdziwa, a przy tym jest w pełni jadalna? W naszym nowym kursie online Katarzyna Koczorowska pokazuje, jak krok po kroku stworzyć jadalną krepinę, która doskonale sprawdzi się nie tylko do realistycznych kokard, ale też wielu innych dekoracji.

To świetna alternatywa dla klasycznych technik – efektowna, trwała i robiąca wrażenie. W kursie znajdziesz dokładny proces, listę potrzebnych składników i materiałów oraz praktyczne wskazówki, dzięki którym bez problemu opanujesz tę technikę. Kasia dzieli się techniką, dzięki której krepina nie będzie gumowata!

Czego się nauczysz

Jakich użyć narzędzi do przygotowania jadalnej krepiny
Jakie materiały są niezbędne do jej przygotowania
Struktura krepiny na 3 różne sposoby
Jak zrobić kokardę z jadalnej krepiny
Jak zrobić falbany z jadalnej krepiny
Jak zamontować dekorację na torcie

Co o nas piszą kursanci

Jestem po szkoleniu, kilka kwiatów już za mną. Wyglądają bardzo przyzwoicie ☺️ Beata widzi piękno w każdym płatku, chyba dlatego tak dobrze to nam przedstawia. Ja jestem za każdym razem szczęśliwa kiedy powracam do szkoleń. Ten jest zawsze dobry czas. Dziekuję😊 Polecam ażdy przedstawiony kwiat, one naprawdę wyjdą Wam tak pięknie, jak na załączonym obrazku 💚
Bożena Furdal
polska
5/5
9 lutego, 2022
Bardzo dobry kurs! Beata jest naprawdę dobrą instruktorką i nawet zupełny laik sobie poradzi. Pomysł kursu online bardzo trafiony dla osób z postępującą sklerozą jak u mnie, mogę powracać do kursu do woli. Serdecznie polecam!
Violetta Klimczuk
polska
5/5
9 lutego, 2022
Zawsze podziwiałam prace Beaty Tomasiewicz! Genialna estetyka i lekkość. Za tę lekkość polubiłam opłatek. Wykonanie kwiatków jest fajnie, przystępnie objaśnione. Co ważne, kurs można zrobić w każdej chwili w domu – dla mnie jest to super opcja i myślę, że dla każdej zabieganej mamy również 🙂
Beata Rogozinska
polska
5/5
9 lutego, 2022
Pokochałam Kasi kwiatki od pierwszego wejrzenia…wykupiłam Dalię. Najlepiej wydane pieniądze w mojej “cukrowej karierze”. Wszystko spokojnie i idealnie wyjaśnione, jak dla dziecka. Spokojny, ciepły głos pozwala na relax. Na pewno kupie więcej!
Barbara Burzyńska
polska
5/5
8 lutego, 2022

Zaloguj się

Tutorial

Jadalna krepina

99zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.