Go Back
+ servings

Krem z marakui

Ewa Wajs
Prosty krem z marakui do nadziewania makaroników lub przełożenia tortu.
porcje 50 makaroników
kategoria Deser

Składniki
  

  • 150 ml puree z marakui
  • 100 g cukru
  • 3 żółtka
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 120 g masła

Instrukcje
 

  • Wszystkie składniki przygotować i odważyć.
  • Podgrzać w garnku sok z cytryny lub puree
  • Żółtka wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
  • Do masy jajeczno cukrowej dolać podgrzany sok lub puree.
  • Przelać wszystko do garnka i gotować około 3 minut aż masa zgęstnieje - mieszając cały czas aby uniknąć przypalenia.
  • Pozostawić do wystudzenia nakryte folią spożywczą do kontaktu.
  • Dodać masło i miksować na gładką masę.