Go Back
+ servings
Krem karmelowy

Krem karmelowy

Magda Kubiś
Pyszny krem karmelowy na bazie serka mascarpone z czekoladą o smaku karmelu.
porcje 1 przełożenie fi20

Składniki
  

  • 200 g czekolady karmelowej Callebaut Gold
  • 250 g serka mascarpone
  • 330 ml śmietany kremówki min. 36%

Instrukcje
 

  • Czekoladę i śmietankę umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Rozpusić w kąpieli wodnej.
  • Rozpuszczoną czekoladę odstawić do przestygnięcia, później schłodzić, najlpiej w lodówce przez noc. Śmietana z rozpuszczoną czekoladą musi być zimna zanim zaczniemy ją ubijać.
  • Miksturę przelać do miski miksera, dodać mascarpone i ubijać na średnich obrotach.
  • Krem ubijać tylko do momentu aż się ubije. Nie za długo aby się nie zwarzył!