Go Back
+ servings

Nadzienie do makaroników z borówek

Magda Kubiś
Pyszne nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich i białej czekolady.
porcje 50 makaroników

Składniki
  

  • 100 g borówek amerykańskich
  • 125 g białej czekolady
  • 60 g śmietany kremówki min. 36%

Instrukcje
 

  • Borówki doprowadzić do wrzenia.
  • Gotować na małym ogniu do momentu aż większość soku odparuje.
  • Dodać śmietanę kremówkę.
  • Połączone borówki ze śmietaną rozbić blenderem.
  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Do rozpuszczonej czekolady dodać puree z borówek i wymieszać.
  • Odstawić do przestudzenia.
  • Przestudzoną czekoladę z borówkami ubić mikserem na pulchną masę.
  • Gotowym farszem przekładać makaroniki.