Go Back
+ servings

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Krem maślany na bezie szwajcarskiej do tynkowania i przekładania tortów. Świetny pod masę cukrową. Smaczny, szybki i prosty do przygotowania.
porcje 1 tort fi20, h10
kategoria Deser

Składniki
  

  • 100 g białek pasteryzowanych
  • 200 g cukru pudru
  • 200 g masła min 82% tłuszczu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (niekoniecznie)

Instrukcje
 

  • Cukier puder przesiać przez sitko.
  • Cukier puder i białka wlać do misy miksera. Ubijać rózgą na najwyższych obrotach, na sztywną masę.
  • Zmniejszyć obroty do minimalnych, stopniowo dodawać pokrojone na kawałki miękkie masło.
  • Po dodaniu całego masła, zwiększyć obroty na maksymalne i ubijać aż powstanie gładka masa.
  • Zdjąć rózgę, założyć mieszadło, i mieszać na najmniejszych obrotach przez 15-20 minut. Proces ten odpowietrza krem co zapobiega powstawaniu dziur w kremie w trakcie tynkowania.