Szukaj
Tort z koronką na każdą okazję

Tort z koronką na każdą okazję

Pomysł na taki tort z koronką zrodził się, kiedy na naszej grupie na Facebooku pojawiło się zdjęcie tortu zrobionego z papieru. Zaczęliśmy więc szukać rozwiązania i tak oto powstał on – “tort scrapbooking” w wersji jadalnej!

Zdecydowałam się ozdobić go kwiatami z papieru waflowego, jednakże opcji jest wiele. Wystarczy tylko uruchomić wyobraźnię! Wykonanie tortu z koronką jest banalnie proste i w miarę szybkie, a wzór wydaje mi się, nadaje się i na chrzciny i na komunię i na wiele innych okazji!

Jeżeli dobrze się przyjrzycie, to zauważycie, że górne piętro jest jaśniejsze niż dolne. Wynika to z tego iż górne piętro to atrapa styropianowa a dolne to prawdziwy tort. O tym jak złożyć piętrowy tort możecie przeczytać TUTAJ.

Do tego tortu zrobiłam biszkopt czekoladowy z kremem z whiskey (whiskey można zastąpić innym alkoholem, ja użyłam rumu) i otynkowałam go kremem na bezie szwajcarskiej. Na naszym blogu znajdziecie pomysły na różne nasączenia do biszkoptu i kompozycje smakowe kremów do tortu, sprawdzone przez naszych Subskrybentów.

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Jak przełożyć tort kremem.
Jak użyć rantu do składania tortu.
Jak otynkować tort kremem.
Jak przygotować dekorację z papieru cukrowego.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Jak zrobić tort z koronką

Przydatne uwagi

  • Do wycięcia koronki można użyć Plotera. Zobacz nasz tutorial jak to zrobić.
  • Papier cukrowy użyty w tutorialu jest tym samym materiałem, którego używamy do wydruków jadalnych.
  • Jak zrobić Anemony z papieru waflowego możecie zobaczyć w kursie online Beaty Tomasiewicz.
krem whiskey

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Mus z whisky
Mus z whisky
Idealny biszkopt czekoladowy
Idealny biszkopt czekoladowy

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zaprojektować tort ślubny
Jak zaprojektować tort ślubny
Torty komunijne
Torty komunijne 2022
Opłatek z nadrukiem na tort
Opłatek z wydrukiem na tort
Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem

Przypnij na pinterest

Tort z koronką na każdą okazję

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

3 Responses

  1. Dzień dobry, jak obliczyć ilość porcji tortu do ilości osób. Będę pięć tort urodzinowy na okolo 22 osoby, jakiej średnicy powinien być tort? Może zrobić piętrowy ale też jakie średnicę?
    Proszę o pomoc.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Tort z koronką na każdą okazję

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe