Sowy - tort antygrawitacyjny

Tutorial – Antygrawitacyjny tort w kształcie sówek – krok po kroku, od inspiracji do tortu!

Na podstawie tego projektu nauczysz się jak zeskalować jakąkolwiek inspirację tak by pozyskać pożądaną ilość porcji  i zachować proporcje miedzy inspiracją a tortem.

Przekażemy wam ogrom wiedzy, która będzie przydatna nie tylko w budowie tortów 3D czy antygrawitacyjnych! 

  • 2 godziny 10 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • Jak obliczyć i uzyskać ilość potrzebnych porcji.
  • Jak obliczyć i zachować proporcje tortu.
  • Jak i z czego zbudować stelaż do tortu antygrawitacyjnego.
  • Jak zabezpieczyć / przygotować stelaż do kontaktu z żywnością.
  • Jak złożyć tort na stelarzu.
  • Czym najlepiej otynkować tort antygrawitacyjny.
  • Jak wyrzeźbić porządany kształt z ciasta.
  • Jak wygładzić tynk na niestandardowym kształcie tortu.
  • Jak przygotować i użyć RKT (ryż preparowany).
  • Jak obkładać masą cukrową niestandardowe kształty.
  • Jak zatrzeć ślady łączenia masy cukrowej.
  • Jak i czym najlepiej wygładzić masę cukrową.
  • Jak zbudować i usztywnić elementy 3D by nie czekać na ich wyschnięcie.
  • Jakie można popełnić błędy - czego unikać.

Rozdziały