Kwiaty z masy cukrowej

Zapraszamy na następną sesję Live, która odbędzie się 22go października, 2018! Gościem będzie Ewa Drzewicka!

Ewa Drzewicka – właścicielka pracowni Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek. Szkolona przez światowej klasy mistrzów jak Denis Zuev (anatomia), Dorothy Klerck (torty live size), Barbara Regini (figurki), Jordi Bordas (mistrz swiata klasycznego cukiernictwa), Avalon Yarnes (torty nowoczesne), Beata Prusak oraz Iga Sarzyńska (lukier królewski), Tadeusz Branecki (florystyka cukiernicza), Monika Siewiert (aerograf w cukiernictwie)

Nagrody:

2018 – srebrny medal i tytuł wicemistrza Europy na Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów, brązowy medal na Cukierniczych Mistrzostwach Polski

2017 – złoto na konkursie w Birmingham Cake International, brąz i wyróżnienie na konkursie w Londynie Cake International 

2016 – brąz i srebro na Cake Festiwal w Katowicach

Pięciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie. Wielkokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. Sędzia na konkursach międzynarodowych (2017 Mińsk)

Dyplomy Państwowe:

2013 – tytuł czeladnika cukiernictwa

2017 – tytuł mistrza cukiernictwa

2018 – tytuł instruktora praktycznej nauki zawodu

Ewa omówi i pokaże nam podstawy modelowania kwiatów z masy cukrowej.
Live odbędzie się w wirtualnym pokoju, link i hasło do zalogowania się zostanie wysłane e-mail’em do subskrybentów Akademii Tortu. Zapraszamy!

www.facebook.com/JulaSmakula

www.facebook.com/drzewicka.sugarart

Do spotkania pozostało...
Dni
Godzin
Minut
  • 1 godzina 30 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • Trochę na temat bazy pod farbę...
  • Które pędzle są najlepsze do tej techniki.
  • Jakich użyć farb.
  • Jak przenieść inspirację na tort.

Podstawy jak i wiele więcej ciekawych trików i informacji!