AkademiaTortu-RóżaAngielskaYT-v3
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Róża angielska – kwiat z masy cukrowej

  • 1 godzina instruktażu

Tort jest punktem kulminacyjnym każdej imprezy. Wszyscy na niego czekają, jak na honorowego gościa, odliczają czas „do tortu” i „po torcie” – wiadomo, że przed tortem się nie wychodzi.

Subtelny, elegancki tort o znakomitych proporcjach pasuje do wielu okazji. Piękne róże z masy cukrowej robią efekt wow! Delikatne pastelowe kolory, trochę błysku i parę róż – oto mamy tort pełen dobrego smaku, uroku i czaru.

Tort z różami angielskimi jest kompozycją idealną – doskonale wyważoną pod względem figury, barwy i entourage’u – a jednak świetnie da się modyfikować i dopasowywać do Waszych potrzeb. Mniejszy, dla małego grona? Czemu nie. Pastelowy w błękitach – oczywiście. Pięć róż na piąty jubileusz – jak najbardziej! Róża angielska zachwyci Was za każdym razem!

Katarzyna Koczorowska

Katarzyna Koczorowska

Kasia z zawodu jest ogrodnikiem i uwielbia pracę z kwiatami. Od lat piecze torty ale nigdy nie myślała, że zostanie cukiernikiem. Cztery lata temu jej zamiłowanie do florystyki przerodziło się w pasję do kwiatów z masy cukrowej. Jej kwiaty cukrowe to małe dzieła sztuki, które do złudzenia przypominają te żywe. Dzisiaj jest ambasadorem firmy Saracino a jej tutoriale często publikowane są w branżowych magazynach cukierniczych, miedzy innymi Cake Masters Magazine.

Spis treści

Czego się nauczysz?

  • Jak przygotować masę do modelowania płatków.
  • Jakich użyć narzędzi.
  • Jak przygotować "stelaż" do kwiatka.
  • Jak zrobić różę angielską z masy cukrowej.

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Przygotowanie stelaża. 00:09
  • Płatki - środek róży. 08:24
  • Płatki zewnętrzne. 22:18
  • Calyx. 45:47
  • Cieniowanie. 50:31

Materiały, których potrzebujesz

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Tutoriale o podobnej tematyce

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie