O autorze

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, instruktor zawodu, dwukrotna złota medalistka olimpijska, złota medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica.

Monoporcje jabłuszka w zamszu

Cudne monoporcje w kształcie jabłuszek będą ozdobą każdego słodkiego stołu! Monoporcje są idealne jako wstępne cacuszko na każdym przyjęciu, na słodki stół, na prezent i na wynos dla gości.

W środku znajdziemy kruche ciasteczko, insert owocowy w postaci żelki pigwowej z karmelem, biszkopcik z prażynką i mus na bazie angielskiego kremu. Zamszowane monoporcje, umoczone w czekoladzie z orzeszkami, myślę, że rajskie jabłko się przy tym chowa za liście ze wstydu <3

Ewa Drzewicka pokaże Wam, jak je wykorzystać , jako monoporcje, a jak w prezentacji talerzowej!

Czego się nauczysz

Jak przygotować i upiec odpowiedni biszkopcik.
Jak przygotować kruche ciasteczka do monoporcji.
Jak przygotować insert z owoców.
Jak przygotować żelkę.
Jak przygotować mus do monoporcji.
Jak zamszować monoporcje.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email