O autorze

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, instruktor zawodu, dwukrotna złota medalistka olimpijska, złota medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica.

Monoporcje jabłuszka w zamszu

Cudne monoporcje w kształcie jabłuszek będą ozdobą każdego słodkiego stołu! Monoporcje są idealne jako wstępne cacuszko na każdym przyjęciu, na słodki stół, na prezent i na wynos dla gości.

W środku znajdziemy kruche ciasteczko, insert owocowy w postaci żelki pigwowej z karmelem, biszkopcik z prażynką i mus na bazie angielskiego kremu. Zamszowane monoporcje, umoczone w czekoladzie z orzeszkami, myślę, że rajskie jabłko się przy tym chowa za liście ze wstydu <3

Ewa Drzewicka pokaże Wam, jak je wykorzystać , jako monoporcje, a jak w prezentacji talerzowej!

Czego się nauczysz

Jak przygotować i upiec odpowiedni biszkopcik.
Jak przygotować kruche ciasteczka do monoporcji.
Jak przygotować insert z owoców.
Jak przygotować żelkę.
Jak przygotować mus do monoporcji.
Jak zamszować monoporcje.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Bożena Furdal
Jola Nowak
Bożena Furdal
Wioletta Dufaj

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest