Jak zrobić zefiry czyli rosyjskie bezy

O autorze

Moją pasją i główną specjalizacją jest nowoczesne cukiernictwo. Od prawie trzech lat przekazuję swoją wiedzę na różnych szkoleniach stacjonarnych jak i online.
Jak zrobić zefiry czyli rosyjskie bezy

Jak zrobić zefiry czyli rosyjskie pianki

Uwielbiam wszelkie tradycyjne regionalne przepisy! Lokalne smaki rozmaitych kuchni są częścią tożsamości mieszkańców danego regionu, ich – często wielowiekową – tradycją i kultywowanie tych tradycyjnych smaków ma dla mnie ogromną wartość. Uwielbiam też smakować, testować i przygotowywać takie potrawy.

Dlatego z wielką radością zapraszam Was na sesję na żywo z Nataliyą Golombyovską, która pokaże nam, jak zrobić Zefiry – tradycyjne rosyjskie pianki – na trzy sposoby!

Najprościej rzecz ujmując Zefiry to rodzaj owocowych miękkich pianek, które dosłownie rozpływają się w ustach. Czasem porównuje się je do pianek marshmallow, ale są bardziej miękkie i delikatne, mają też wyrazisty owocowy smak. Zefiry są chyba najsłynniejszym wyrobem cukierniczym w Rosji i przygotowuje się je z białek, cukru oraz owocowych musów – na przykład wiśniowego, czy porzeczkowego.

Jak się łatwo domyślić, odmian zefirów jest nieskończona ilość: o smaku każdego dostępnego owocu, mieszane, w polewach, posypkach i tak dalej. Nataliya na pewno więcej nam o tym opowie, ja już zaciera ręce i nie przestaje myśleć, jakie owoce najchętniej widziałabym w takim zefirku (rabarbar?).

Sesja z Nataliyą Golombyovską odbędzie się już w styczniu! Zapraszamy!

Czego się nauczysz

Jak przygotować zefiry o smaku czarna porzeczka-szampan
Jak zrobić zefiry bez alkoholu
Jak prawidłowo stabilizować i przechowywać zefiry
Czym obtaczać zefiry
Jak zrobić rożki zefirowe i jak zachować chrupkość rożków waflowych i zabezpieczyć je przed nasiąknięciem
Zefir na inne sposoby czyli jak z jednego deseru zrobić nawet 4 różne!

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email