Ostry kancik na torcie i idealnie gładkie boki – to marzenie każdej – nie tylko początkującej torciarki (czy torciarza). Jak otynkować tort, aby wyglądał jak przysłowiowa żyleta? Wiadomo, że tynkowanie to po prostu nałożenie porządnej warstwy kremu na boki i wierzch złożonego tortu, a potem wyrównanie go. Nie zawsze jednak udaje nam się uzyskać efekt, na jaki liczymy. Od tynku oczekujemy przecież idealnie wygładzonej powierzchni, bez bąbelków powietrza, grudek, ranek kłutych i szarpanych, dosłownie jak tafla szklana.
Dobrze dobrany tynk to jedna strona medalu, a druga to umiejętność nałożenia go i wygładzenia w taki sposób, by efekt był nieskazitelny. Przyznam, że kwestia „jak otynkować tort, żeby nadawał się do ludzi” jest chyba najczęściej poruszana na grupach tortowych!
W tej sesji na żywo Dominika Migoda pokaże nam, jak otynkować tort kremem maślanym lub czekoladowym ganache w sposób idealny, tym razem bez użycia dysków do tynkowania. Zrobimy to tradycyjną metodą i metodą upside down.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!