Walentynkowe ciasteczka

Iga Sarzyńska

W tym tutorialu, Iga Sarzyńska pokaże nam jak przygotować piękne, walentynkowe ciasteczka!

Iga Sarzyńska – Mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”.  Założycielka i projektantka w Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. Swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace były wielokrotnie publikowane w Brytyjskich magazynach ”Wedding Cakes” i ”Cakes & Sugarcraft”. Zdobyła wiele nagród i wyróżnień m.in. Branżowa osobowość roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015.

www.art.sarzynski.com.pl

  • 40 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • O rożnych rodzajach lukru królewskiego.
  • Jakich użyć tylek.
  • Jak robić kontury i jak wypełniać ciasteczka lukrem.
  • Jak zrobić dodatkowe dekoracje.

Podstawy jak i wiele więcej ciekawych trików i informacji!

Lukier królewski

To masa, którą uzyskujemy z białek, cukru pudru i soku z cytryny. Lukier królewski daje nam cały wachlarz możliwości dekorowania wypieków. Począwszy od niezbyt skomplikowanych dekoracji pierniczków i ciastek, aż do uzyskania skomplikowanych, koronkowych wzorów zarówno na małych jak i dużych formach.

Rozdziały

Zobacz rownież