Ewa Drzewicka

Kwiaty z masy cukrowej

Ewa Drzewicka – właścicielka pracowni Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek. Szkolona przez światowej klasy mistrzów jak Denis Zuev (anatomia), Dorothy Klerck (torty live size), Barbara Regini (figurki), Jordi Bordas (mistrz swiata klasycznego cukiernictwa), Avalon Yarnes (torty nowoczesne), Beata Prusak oraz Iga Sarzyńska (lukier królewski), Tadeusz Branecki (florystyka cukiernicza), Monika Siewiert (aerograf w cukiernictwie)

Nagrody:

2018 – srebrny medal i tytuł wicemistrza Europy na Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów, brązowy medal na Cukierniczych Mistrzostwach Polski

2017 – złoto na konkursie w Birmingham Cake International, brąz i wyróżnienie na konkursie w Londynie Cake International 

2016 – brąz i srebro na Cake Festiwal w Katowicach

Pięciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie. Wielkokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. Sędzia na konkursach międzynarodowych (2017 Mińsk)

Dyplomy Państwowe:

2013 – tytuł czeladnika cukiernictwa

2017 – tytuł mistrza cukiernictwa

2018 – tytuł instruktora praktycznej nauki zawodu

Ewa omówi i pokaże nam podstawy modelowania kwiatów z masy cukrowej.
Live odbędzie się w wirtualnym pokoju, link i hasło do zalogowania się zostanie wysłane e-mail’em do subskrybentów Akademii Tortu. Zapraszamy!

  • 1 godzina 30 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • Podstawowe narzędzia do robienia kwiatów.
  • Jakiej używać masy do kwiatów.
  • Jak zrobić kwiat storczyka.
  • Jak kolorować kwiaty z masy.

Podstawy jak i wiele więcej ciekawych trików i informacji!

Zobacz rownież