fbpx

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Tort Dynia

Pierwszą oznaką jesieni są wszechobecne dynie. W USA dekoruje się nimi fronty domów już na końcu września. Są też zapowiedzią obchodzonego na końcu października, święta Halloween. W tym tutorialu pokażę wam jak przygotować trójwymiarowy tort w kształcie dyni w dwóch odsłonach. Dla wielbicieli tradycyjnej dyni i dla tych bardziej odważnych – dynia z czaszką!

Czego się nauczysz

Jak przygotować i wykorzystać ryż preparowany.
Jak przygotować prosty stelaż.
Jak uzyskać kulisty kształt tortu.
Jak otynkować i wygładzić niestandardowe kształty.
Jak powlec masą kulisty kształt.
Jak zatrzeć łączenia masy by nie były widoczne.
Jak zrobić świecące oczy z isomaltu.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest