Jak zrobić białą masę cukrową LMF

Biała masa cukrowa LMF (Liz Marek Fondant) to masa cukrowa z pianek marshmellow. Masa jest bardzo elastyczna i ma dobry smak.  

Składniki
  • 450g białych pianek marshmellows
  • 900g cukru pudru

  • 100g tłuszczu roślinnego Planta

  • 575g kupnej masy cukrowej

  • 2 łyżki wody

 

Przydatne uwagi
  • Aby masa cukrowa nie przeschła, zawsze przechowuję ją owiniętą folią spożywczą w szczelnie zamkniętym worku foliowym
  • Aby uelastycznić masę cukrową bez większego wysiłku: zanim zacznę ją ugniatać, potrzebny kawałek podgrzewam w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund.
  • Jeżeli masa jest sucha, w trakcie ugniatania dodaję do niej małą ilość tłuszczu roślinnego typu Planta
Zobacz również
Bądź na bieżąco!
Zapisz się do newslettera:

Dodaj komentarz