AkademiaTortu-Atygravity3DRoseBG-En
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Antigravity rose cake

In this tutorial, Żaneta Wasilewska will show you how to make this cool, antigravity rose cake!

Żaneta is a self thought cake decorator and a mother of two boys. Originally from Poland, she now lives in Rushden (Northamptonshire), England. 
In 2015 she opened her cake studio: Cakes by Jeanette – Żaneta Wasilewska Cake Designer.
In 2016, her wedding cake design won a bronze award at Cake International in Birmingham and in 2017 she won silver for her celebration cake entry.
She loves simple elegance which especially shows through in her wedding cake designs. Her most recent passion is creating pralines and deserts!

Table of contents

Róża antygrawitacyjna

Tools and materials you'll need

  • fondant: white (~300g), red (300g), green (~100g), 
  • black gel color
  • piping gel
  • petal dusts: red, green
  • ~30g RKT (rice Krispy treats)
  • vanilla cake (15cm diameter)
  • ~200g chocolate ganache

Pictorial

Prepare the necessary tools - you'll find the list above.
Add a few drops of black gel color to white fondant.
Mix the fondant gently to incorporate the gel color.
Roll it out.
Slightly wet the cake board and cover it with the fondant.
Use threaded rod to make the cake structure.
Secure pieces of cardboard to the bottom of the cake board to create small feet which will lift the board off the surface to create space for the hex knot.
Screw a hex knot and a washer down the rod. Place a small, 5cm diameter, cake board and secure it with another washer - tighten it with a hex knot.
Use RKT to create cone like shape under the cake board.
Cover the rod with green fondant and use aluminium foil to texture it.
Cut a circle from green fondant and make a slit half way.
cover the RKT with the green fondant circle,
Using a rose petal cutter, cut out a few green fondant leaves and smooth the edges with a ball tool.
Place them around the bottom of cone.
Prepare your cake, ganache and tools.
Using a round cookie cutter, cut out 3 cake rings.
Stack them on the prepared cake board and cover each layer with ganache.
Using a knife, sculpt the cake.
Cover it with ganache...
and set aside in the fridge to chill.
Roll out a piece of red fondant...
and cover the cake. Using pizza cutter cut off fondant excess .
Stick a bubble straw over the threaded wire to make it food safe.
Place the cake over the rod.
To make the petals, cut out circles in various sizes.
Frill the edges with a ball tool.
Start attaching the petals to the cake.
Use a leaf cutter to cut out rose leaves from green fondant. Use a floral wire to support the leaves.
Using green petal dust, dust the leaves.
Cover the floral wire with green floral tape and stick the leaves into the steam.
Use an airbrush to add dimension to the rose.
Add detail by adding a drop of piping gel to make it look like a water drop.
Your rose cake is ready!

Tips & tricks

If you don’t own an airbrush you can use a brush and petal dusts to create dimension.

Other tutorials in English

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Tort naked, Naked Cake
Tort z żywymi kwiatami
Jak uratować tort bułę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!