Angelika Chwyć

Modelowanie twarzy

Angelika Chwyć – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze.
Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.
W pracowni Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.

Do najwspanialszych projektów zalicza m.in. współpracę pięciu dekoratorskich osobowości, której efektem był ponad trzy metrowy tort zaprezentowany podczas 10-lecia EXPO SWEET 2018.

Wybrane osiągnięcia
Brązowy medal – Mistrzostwa Polski w dekoracji tortów 2017
Złote, srebrne wyróżnienie oraz III miejsce w kategorii – Cake International Birmingham 2017
Wystawy we współpracy z wybitnym Wojciechem Siudmakiem. Prace od 2012 roku prezentowane były m.in. w Paryżu, Muzeum Narodowym w Kielcach i Grudziądzu.
Mimo, iż rzeźby nie były jadalne, współpraca z Panem Wojciechem zainspirowała do kolejnych, tym razem cukierniczych przedsięwzięć (był to m.in. tort inspirowany obcymi, surrealizmem, niekonwencjonalną architekturą i pojazdami, zaprezentowany podczas Mistrzostw Europy – EXPO SWEET 2018).

Angelika przedstawiła modelowanie twarzy od podstaw przy użyciu cukrowo-czekoladowej masy, wykonanie makijażu wieczorowego. Omówiła m.in. jak pokrywać barwnikami tłustsze masy zawierające czekoladę.

 

  • 1 godzina 50 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • Jak modelować twarz kobiecą.
  • Wszystko o masie do modelowania twarzy.
  • Jakich użyć narzędzi.
  • Farby do makijażu.

Podstawy jak i wiele więcej ciekawych trików i informacji!

Zobacz rownież