fbpx

do tortów antygrawitacyjnych

Biszkopt do tortów antygrawitacyjnych raczej nie może być tradycyjną lekką chmurką. Przede wszystkim musi mieć stabilność i odpowiedni własny ciężar, żeby dał się modelować, docinać, rzeźbić i „łatać”. Nie może więc być miękki i lekki. Do tortów antygrawitacyjnych potrzebujemy solidnych fundamentów i porządnej ramy – bez tego tort się nie utrzyma. Dobrym przykładem jest biszkopt tłuszczowy – stabilny, wilgotny, często nie wymagający dodatkowego nasączania. Tort przygotowany na biszkopcie tłuszczowym, przełożony kremem na bazie masła, czy ganache, jest naprawdę zwartą i solidną konstrukcją. Do tortów antygrawitacyjnych możemy użyć też innych rodzajów ciasta: na przykład ucieranych.

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Najnowsze tutoriale

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »