
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Chrupki są tą przysłowiową kropką nad i, dającą poczucie dodatkowej przyjemności i niespodzianki. Trzeba przyznać, że ostatnią święcą triumfy na wszelkich warsztatach, blogach i w przepisach. I słusznie – chrupki są świetne! Prażynka Oreo do tortu, to taka dodatkowa tekstura, która bardzo pobudza zmysły.
Dziś do mojego tortu przygotowałam chrupką warstwę Oreo o delikatnym smaku. Smak Oreo ma także swoich wiernych fanów i pasuje do wielu kombinacji, mile podkręci smak kremu Oreo. Prażynka Oreo jest prosta w wykonaniu a na pewno doda Waszym tortom splendoru 🙂
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Chrupką warstwę oreo w torcie zawsze umieszczam na dolnym blacie.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
11 odpowiedzi
Dzień dobry. Ostatnio zrobiłam prażynke z orzechami platkami kukurydzianymi i połączylam z czekoladą. Nie miała więcej niż 1 cm, jednak jak kroiłam tort to była tak strasznie twarda ze rozwalała cały tort gdy próbowałam ukroić kawałek..właściwie nie udało mi się ukroić ani jednego normalnego kawałka z prażynką..wszystko się rozwalało.. Dlaczego tak się stało, co zrobiłam źle ? Teraz się boję znów spróbować zrobić prażynki, że zepsuje cały efekt ;(
Dodaj oleju o neutralnym smaku. Ja dodaję około 30g na 100g czekolady.
Dziękuję , tak zrobię 🙂
Niestety nawet dodanie oleju nic nie daje. Chrupka jest po prostu na tyle twarda, że krojenie jej sprawia problem. Nawet po 30 minutach od wyciągnięciu tortu z lodówki chrupka nie zmiękła pomimo dodania oleju. Składniki te same.
A jaki rodzaj czekolady dałaś?
Dzień dobry, czy jeśli chcę zrobić mus malinowy z żelką i krem oreo z chrupką oreo to powinnam krem oreo plus prazynke polozyc na donej warstwie a mus z zelka na drugiej warstwie? A przy okazji podpytam się jeśli mam wydruk cukrowy przyklejony do masy cukrowej to moge otynkowac tort w piatek (mascarpone, cukier puder i masło) i od razu przykleic ozdoby czy powinnam przykleic dopiero w sobote (w sobote wydaje tort). Ozdoby zrobilam 2 dni temu i przechowuje w strunowym woreczku, zeby ladnie przykleily sie do tynku, a nie odstawały ) Z góry dziękuje za odpowiedź 🙂 Pozdrawiam 🙂
Chrupka na dolnym pietrze, mus z Zelka na drugim – tak jak piszesz. Można przykleić od razu.
witam. Czy chrupkę można zrobić w dniu składania tortu czy trzeba wcześniej?
Można, byle tylko zdążyła stwardnieć w lodowce żebyś mogła ją nałożyć na tort 😉
Witam czy można zastąpić czyms cellebaut crispearls?
Można pominąć.