fbpx

Nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich

Nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich jest wspaniałe! Uwielbiam komponować nowe smaki kremów do makaroników. Mam z makaronikami – jak chyba wszyscy – relację pełną napięć, wzlotów, upadków, karczemnych awantur z trzaskaniem drzwiami i chwil wzruszenia ściskającego gardło.

Widok trzech tuzinów równo wypieczonych makaroników, rozłożonych na płasko na obrusie, albo spiętrzonych w piramidę – no, to jest coś, co daje potężnego kopa. Zwłaszcza, że nigdy nie trwa to długo. Zwykle nie zdążę zrobić zdjęć.

To nadzienie do makaroników zrobiłam z białej czekolady, kremówki i borówek – bardzo go polecam. Nadzienie jest lekko ubite, puszyste, w pięknym kolorze i świetnym borówkowym smaku!

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Blender ręczny, Miska, Naczynie żaroodporne, Robot planetarny lub ręczny, Rondelek, Rózga, Szpatułka
Brak plików do pobrania.
Makaroniki z Ganache borówkowym

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na ganache z borówek

 

Nadzienie do makaroników z borówek

Magda Kubiś
Pyszne nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich i białej czekolady.
porcje 50 makaroników

Składniki
  

  • 100 g borówek amerykańskich
  • 125 g białej czekolady
  • 60 g śmietany kremówki min. 36%

Instrukcje
 

  • Borówki doprowadzić do wrzenia.
  • Gotować na małym ogniu do momentu aż większość soku odparuje.
  • Dodać śmietanę kremówkę.
  • Połączone borówki ze śmietaną rozbić blenderem.
  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Do rozpuszczonej czekolady dodać puree z borówek i wymieszać.
  • Odstawić do przestudzenia.
  • Przestudzoną czekoladę z borówkami ubić mikserem na pulchną masę.
  • Gotowym farszem przekładać makaroniki.

Jak zrobić nadzienie do makaroników z borówek

Borówki amerykańskie
Borówki umieścić w małym rondelku.
AkademiaTortu-Ganache_z_borowek-3
Zagotować...
Puree z borówek
Gotować na małym ogniu aż większość soku odparuje.
AkademiaTortu-Ganache_z_borowek-5
Połączyć ze śmietaną, aż śmietana się podgrzeje.
AkademiaTortu-Ganache_z_borowek-6
Przelać do małego naczynia i rozbić blenderem ręcznym.
AkademiaTortu-Ganache_z_borowek-7
Czekoladę rozpuścić ...
AkademiaTortu-Ganache_z_borowek-8
...w kąpieli wodnej.
Ganache z borówek
Do ciepłej czekolady dodać puree z borówek.
Ganache z borówek
Zamieszać...
Nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich
Odstawić do przestudzenia.
Ganache z borówek
Przestudzone ganache z borówek ubić...
Nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich
Na pulchną masę.

Przydatne uwagi

  • Ganache z borówek najlepiej jest pozostawić do przestudzenia na blacie kuchennym.
  • Chłodzony w lodówce ganache z borówek może szybko stwardnieć i trudno będzie go ubić.
  • Przełożone makaroniki odstawiam do lodówki aby ganache z borówek między makaronikami stężał.
  • Nadmiar nadzienia można przechować w lodówce przez parę dni.
  • Po wyjęciu z lodówki, nadzienie do makaroników pozostawiamy na blacie aż dojdzie do temperatury pokojowej. Wtedy ponownie lekko ubijamy. W razie gdyby ganache się zwarzył, zobaczcie nasz tutorial “Jak uratować zwarzony ganache”.

Nadzienie do makaroników z borówek amerykańskich
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Galeria

Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

Przypnij na pinterest

Ganache borówkowy pin

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

6 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale