Krem nutella

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Krem nutella, jak dla mnie może być nawet bez placków. Z plackami, chrupeczką, kremem i żelką – no nie odmówię, także może być ❤ ❤ ❤
A Wam do czego pasuje?

Krem z nutellą do tortu to pyszny krem o smaku orzechowym. Do przygotowania tego prostego i szybkiego kremu z nutellą wystarczy śmietanka kremówka, serek mascarpone i nutella – kupna lub pasta a’la nutella domowej roboty.

Ten smaczny krem jest idealny do przełożenia biszkoptu i świetnie komponuje się z kremem malinowym kremem z czarnej porzeczki. O innych sprawdzonych połączeniach kremów możesz poczytać TUTAJ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na krem nutella

 

Krem z nutellą

Magda Kubiś
Smaczny i szybki krem z nutellą
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course Deser
Servings 1 tort fi18

Składniki
  

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietany kremówki
  • nutella

Instrukcje
 

  • Mascarpone ubić razem ze śmietaną.
  • Dodać wg uznania kilka łyżek nutelli, wymieszać do połączenia.
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Krem nutella
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Przypnij na pinterest

14 odpowiedzi

    1. Mniej więcej dwa przełożenia tortu o średnicy 18cm. Zależy jednak od tego jak wysokie warstwy kremu dajesz między blaty… Standardowo kremu powinna być taka sama wysokość jaką ma blat biszkoptu.

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale

koniec za

Godziny
Minuty
Sekundy